Inclusiviteit

We zijn ervan overtuigd dat werk meer is dan alleen inkomen. Het biedt structuur, zelfstandigheid en eigenwaarde voor onze medewerkers. Daarom blijven we duurzame kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment (begin 2021) bestaat 17% van ons totale personeelsbestand uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze ambitie is dat dit percentage stijgt tot 20% in 2025.

Visschedijk is pionier in inclusief ondernemerschap door onze unieke samenwerking met SW-bedrijven. Wij zijn trots participatie al ruim 14 jaar mogelijk te maken voor een grote verscheidenheid aan mensen.
Sociaal ondernemen zit in ons “DNA” en zit diep verankerd in onze missie en bedrijfsvoering.

Om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt goed te kunnen begeleiden hebben we speciale instroomlocaties ingericht waar medewerkers worden begeleid door praktijkopleiders en is een interne jobcoach betrokken. Ook in de toekomst willen we duurzame kansen blijven bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe partnerschappen om instroom te bevorderen. Naast de unieke partnerschappen die we hebben met enkele SW-bedrijven zijn we daarom ook partnerschappen aangegaan met een aantal praktijkscholen en werken we nauw samen met gemeenten en UWV.

Voor onze inzet zijn twee van onze bedrijven, Visschedijk Schoonmaak + B.V. en Visschedijk Catering B.V., beloond met het PSO 30+ certificaat. Dat betekent dat wordt voldaan aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van de medewerkers uit die bedrijven personen zijn met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee tonen we aan dat we op duurzame wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zijn we -zoals PSO Nederland stelt- ‘een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven die socialer willen ondernemen’.

De doelgroep ‘met afstand tot de arbeidsmarkt’ is breder dan alleen de doelgroep van de banenafspraak. Daarom zijn we in 2021 gestart met het geven van presentaties om statushouders te informeren en enthousiasmeren over Visschedijk en het schoonmaakvak. Er werken meer dan 50 verschillende nationaliteiten binnen Visschedijk. Om deze medewerkers zich thuis te laten voelen, dan wel bij Visschedijk dan wel in Nederland, kunnen medewerkers bijvoorbeeld deelnemen aan taaltrainingen.

Daarnaast starten we in 2021 met een pilot ‘Open Hiring’. Als iemand wil werken, kan hij/zij bij ons terecht. Er is geen sollicitatiegesprek of ervaring nodig. We willen en kunnen dus voor iedereen een thuis zijn!

Wil je meer weten of wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Milieu
2
Bevlogen medewerkers
2
Duurzaamheidsvisie
2
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.