Visschedijk blijft koploper op het gebied van inclusief werkgeverschap en hiervoor erkend met het PSO 30+ certificaat!

Fill 1
Visschedijk blijft koploper op het gebied van inclusief werkgeverschap en hiervoor erkend met het PSO 30+ certificaat! - Visschedijk
Visschedijk blijft koploper op het gebied van inclusief werkgeverschap en is hiervoor erkend met het PSO 30+ certificaat!
PSO 30+ certificaat!

Visschedijk Schoonmaak +  BV en Visschedijk Catering BVF hebben begin 2021  het PSO 30+ certificaat wederom kunnen verlengen op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat wordt voldaan aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee toont Visschedijk opnieuw aan op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen te leveren.

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. De Prestatieladder Socialer Ondernemen is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. De PSO is vanaf 2010 (door)ontwikkeld door TNO en PSO-Nederland en inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

Visschedijk is pionier in inclusief ondernemerschap

Visschedijk werkt al sinds 2006 samen met de WSW-sector en behoort tot een van de eerste tien bedrijven die in 2012 na de pilot een PSO-Trede 3 certificaat mochten ontvangen. Visschedijk is een landelijk opererende organisatie voor schoonmaak-, catering- en facilitaire services met een sterk regionaal karakter en pionier in het bieden van werkkansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Visschedijk is ervan overtuigd dat werk meer is dan alleen inkomen. Werk biedt structuur, zelfstandigheid en eigenwaarde voor haar medewerkers. Voor haar opdrachtgevers biedt Visschedijk een kans om invulling te geven aan de MVO-doelstellingen. Voor Visschedijk is dit deel van haar DNA. De organisatie is trots participatie al ruim 15 jaar mogelijk te maken voor een grote verscheidenheid aan mensen. Ook in de toekomst wil Visschedijk duurzame kansen blijven bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

PSO 30+

PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Meer informatie?
Voor meer informatie over Visschedijk en haar dienstverlening kunt u kijken op www.visschedijk.nl.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

 

 

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.